Оливие Жиру вкара във втори пореден мач от дузпа за Милан. Нападателят откри резултата при успеха с 3:1 над Динамо Загреб в Шампионската лига. Това бе първи успех на росонерите у дома в турнира от 9 години насам. Жиру вкара дузпа и през уикенда срещу Сампдория и не е пропускал от бялата точка от 2012 г.

„Не беше лесен мач, при 2:1 не бяхме спокойни. Според мен използвахме тази точка в Залцбург, за да почерпим самочувствие и да спечелим този мач. Искахме да наложим нашия начин на игра. Можеше да имахме малко повече прецизност в последната третита. Доволен съм, не беше лесен мач, но се справихме добре и сме щастливи“, заяви Жиру.

Нападателят стана вторият най-възрастен французин с гол в Шампионската лига. Със своите 35 г. и 349 дни той отстъпва само на Лоран Блан. Попадението му днес бе първото за Жиру с екипа на Милан в Шампионската лига.

„Шампионската лига е най-хубавият турнир. Искаме да се справим добре. Най-малкото да преминем групите“, обяви голаджията.

Заради контузиите на Ребич и Ориги, французина постоянно е титуляр за Милан. Следващият съперник не е по-лек – мач с Наполи в неделя.

„Да, аз съм човек, който винаги иска да е на терена. Искам винаги да играя и да помогна на отбора. И днес се справих добре. Имаме тим, който винаги иска да спечели. Нормално е да се умориш. Ако треньора реши да ми даде почивка, няма проблем. Но аз винаги искам да играя“.

На въпросът дали, когато е дошъл в Милано преди година и половина е очаквал толкова силен и хубав Милан, Жиру отвърна: „Все още сме втори мач. Справяме се добре. Трябва да сме спокойни и да действаме уверено, но сме доволни“.